Valea Bistrita – Valea Prislop

  • DificultateMica
  • Durata30 - 40 min.
  • Lungime traseu1.2 Km

Locuri de adapost

Cantonul Silvic Intre Rauri, Adapostul de la Izvorul Priboiului

Puncte de alimentare cu apa

Intre Rauri, Izvorul Priboiului

Descriere

Este un traseu scurt, fara dificultati, care face legatura pe un drum de tractor intre vaile raurilor Bistrita si Costesti. Este mult mai usor de parcurs dinspre Valea Costesti, intrucat aceasta se afla cu cca. 200 m mai sus fata de Valea Bistrita.

Traseul porneste din drumul forestier de pe Valea Bistrita, 100 m amonte de cladirea centrului de colectare a fructelor. Urcusul se face greu, pe langa valea Izvorului Tarniciorului chiar daca este pe drum, panta fiind deosebit de mare. Se urca In mod continuu 30 minute, la inceput si in partea finala traseul fiind chiar pe limita Parcului National Buila – Vanturarita, marcata cu patrat rosu cu chenar alb. Cand ne apropiem de culme panta se mai domoleste si ajungem in culme in dreptul unui castel de apa, unde se intersecteaza traseul nr. 2 (indicator), marcat cu banda albastra, care urca din Satul Bistrita, prin Arnota si ajunge in creasta principala a Muntilor Capatanii. De aici se coboara imediat (100 m) in Valea Costesti.

Semnificatia semnelor utilizate pentru marcarea traseelor turistice montane
Marcaj Bandă Banda verticala - pe fond alb: pentru marcarea traseelor principale, numite si magistrale, care sunt, de regula, trasee de creasta.
Marcaj Bandă Crucea cu brate egale - pe fond alb: pentru marcarea traseelor de legatura.
Marcaj Bandă Triunghiul echilateral - pe fond alb: pentru marcarea traseelor secundare.