The Jazz Cave Festival
Eveniment încheiat. Ne vedem la următorul!
Dacă îți dorești să iei parte la un festival de Jazz în Vâlcea, ești invitat în perioada 16-18 august 2024 la cea de-a patra ediție The Jazz Cave Festival. Această ediție se va desfășura pe 3 scene inedite!
Cuprins
THE JAZZ CAVE un omagiu adus artei improvizației sonore
Festivalul THE JAZZ CAVE Festival, care în 2024 va avea loc în județul Vâlcea, aduce un omagiu diversității artei improvizației sonore printr-un program complex de trei zile, plin de recitaluri susținute de formații apreciate din Italia, Germania, Norvegia, Olanda, România și Statele Unite ale Americii.
Evenimentul propune un line-up variat, incluzând nume noi din țară și străinătate, precum Jim Rotondi Quartet din SUA și Oddgeir Berg Trio din Norvegia. Totodată, vor fi prezenți și artiști îndrăgiți care au încântat publicul la edițiile anterioare, printre care Nightlosers, Luiza Zan și Irina Sârbu, alături de mulți alții.
The Jazz Cave Festival continuă să te poarte către noi experiențe. În cadrul acestui festival, vor fi prezente peste 18 formații din Europa și de peste ocean, iar concertele de vor desfășura pe 3 scene:
- Scena subterană Innerland va fi amplasată în incinta Salinei Ocnele Mari. Într-o locație deosebită, cu o acustică unică susținută de galeriile salinei, vor răsuna concerte de jazz în diferite stiluri ale acestui gen muzical. Participarea la concertul din Salina Ocnele Mari este gratuită, intrarea se va face doar în baza biletului de acces în salină.
- Scena Arts District va fi prezentă la Muzeul de Artă „Casa Simian” din Râmnicu Vâlcea.
Participarea la concert este gratuită, intrarea se va face în baza biletului de acces în muzeu. - Scena supraterană Dreamland va fi găzduită anul acesta pe Domeniul Drăgași din Drăgășani.
Imagini de pe scena Dreamland, Domeniul Drăgași din Drăgășani
Despre UCIMR
Fondată în 1995 la inițiativa prim-violistului Filarmonicii bucureștene, Ștefan Gheorghiu, Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) este o organizație nonprofit care promovează muzica clasică pe plan național și internațional. UCIMR susține artiști interpreți, de la soliști și instrumentiști la dansatori, prin proiecte culturale ce facilitează schimbul de experiență și promovarea artiștilor. Misiunea sa este dezvoltarea peisajului cultural românesc și promovarea valorilor artistice autentice, oferind oportunități atât tinerilor artiști, cât și celor pensionari.
UCIMR organizează evenimente tematice unde muzica se îmbină cu tehnologia, poezia, gastronomia și alte domenii, în spații neconvenționale, având peste 50 de parteneri din 18 țări. Evenimente emblematice includ festivalurile CellEast, The Jazz Cave, ICon Arts, și concertele de Ziua Națională a României și Anul Nou de la Sibiu. Asociația găzduiește proiecte interculturale precum Rezidența Transilvanica și coproducția Ana și Rozafa, oferind expunere și mobilități naționale și internaționale artiștilor prin proiecte transfrontaliere precum Romanian Music Society in Japan.