Crame din podgoria Drăgășani

Crame din podgoria Drăgășani, pe care le poți vizita pentru degustare și achiziție de vinuri. O experiență enoturistică completă într-una dintre cele mai frumoase zone ale județului Vâlcea.

Crame din Ținutul Vinului Vâlcean

Cramele din Drăgășani – Ținutul Vinului Vâlcean, sunt o surpriză plăcută pentru toți cei care doresc să descopere noi locuri, unde specialiști în enologie împărtășesc din cunoștințele și pasiunea lor tuturor celor care le calcă pragul. Podgoria Drăgășani este o zonă viticolă cu tradiție din România și este cunoscută pentru vinurile sale autohtone de înaltă calitate.

Degustare vinuri de Drăgășani

Cramele din zona Drăgășani oferă o experiență autentică de degustare a vinurilor. Vizitatorii vor descoperi soiuri autohtone unice și ospitalitatea specifică zonei.

Degustările de vin la cramele din Drăgășani oferă o călătorie senzorială prin istoria și tradițiile vinului românesc. Soiuri precum Crâmpoșie Selecționată, Negru de Drăgășani și Tămâioasă Românească sunt doar câteva dintre comorile viticole pe care le puteți descoperi în această podgorie, alături de un peisaj pitoresc.

Domeniul Vila Dobrușa - Crama Avincis din Drăgășani
Domeniul Vila Dobrușa – Crama Avincis
Crama Domeniul Drăgași - Panoramă spre valea Oltului
Domeniul Drăgași – Panoramă spre valea Oltului

Informații vizitare crame

O vizită la cramă durează aproximativ două ore. Rezervările trebuie făcute în avans, prin contact telefonic, dacă se dorește și servirea mesei (prânz sau cină) și pentru a anunța numărul de persoane participante.

Vizitarea unei crame alături de personal calificat include: Prezentarea procesului tehnologic de producere a vinului. Degustarea a 3 până la 10 vinuri, însoțite de brânzeturi sau preparate culinare. Plimbare prin vie.


Podgoria Drăgășani se află între Subcarpații Getici, la nord, și Câmpia Română, la sud și sud-est, cu un relief alcătuit din dealuri și coline cu altitudini variind între 200-300 de metri și 400-500 de metri. Climatul din această regiune viticolă este de tip temperat-continental.

Soiurile de struguri cultivate în podgoria Drăgășani pentru producția de vin sunt diverse: Crâmpoșia selecționată, Novac, Negru de Drăgășani, Călina, Sauvignon, Chardonnay, Riesling Italian, Pinot Gris, Fetească Albă, Fetească Regală, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot, Tămâioasa Românească, Victoria și Azur.


Copertă carte Istoria Sticlei de Vin

Recomandare carte

Dacă dorești să afli despre istoria sticlei de vin, îți recomandăm această carte.

Link afiliat


Cramele din Drăgășani, joacă un rol esențial în păstrarea și promovarea tradiției viticole din această regiune cu o istorie bogată în producția de vin. Prin eforturile lor, aceste crame duc mai departe arta vinificației, combinând cunoștințele tradiționale cu tehnologiile moderne pentru a crea vinuri de excepție, premiate!

Aceste crame din județul Vâlcea sunt și puncte de atracție turistică, oferind vizitatorilor ocazia de a descoperi nu doar vinurile, ci și cultura și tradițiile locale. Degustările de vinuri, tururile ghidate prin vii și crame, precum și participarea la evenimente și festivaluri de vin sunt modalități prin care tradiția viticolă este transmisă și popularizată.


Crame din Podgoria Drăgășani

Crame aflate în podgoria Dragășani, pe teritoriul județului Vâlcea.

  • Crama Avincis
  • Crama Drăgași
  • Crama Bauer
  • Crama Stirbey
  • Crama Venetic
  • Casa de Vinuri Isărescu
  • Casa de Vinuri Iordache
  • Casa de Vinuri Negrini
  • Via Sandu
  • Crama Șpârleni
  • Ferma Măgureni

Imagini de pe scena Dreamland de la The Jazz Cave Festival, august 2024 – Crama Domeniul Drăgași