Cazare Ocnele Mari

Cazare Ocnele Mari

Cazare Ocnele Mari în case de vacanţă, vile si pensiuni. Veţi găsi oferte de cazare la pensiuni şi vile dotate cu foişoare şi umbrare, cu spaţii verzi pentru petrecerea timpului în aer liber – în care majoritatea au şi locuri de joacă pentru copii. Cazare în bune condiţii în Ocnele Mari la preţuri avantajoase. Apelaţi telefonic unităţile de cazare pentru cele mai bune tarife.

Ocnele Mari se află în judeţul Vâlcea la mai puţin de 10 km de Râmnicu Vâlcea, şi este una din cele mai vechi așezări din zona Olteniei, organizată în jurul a importante zăcăminte de sare. Localitatea Ocnele Mari a început să fie amenajată ca stațiune balneară și turistică începând cu anul 1912. Principalele atuuri ale zonei, care este vizitată anual de nenumărați turiști, sunt aerul salin, ștrandurile cu apă sărată și nămolul sapropelic.

Ştrandurile Ocnele Mari şi Ocniţa sunt principalele obiective turistice locale pentru sezonul cald, alături de Salina Ocnele Mari – care poate fi vizitată tot timpul anului. Din Ocnele Mari se poate ajunge cu uşurinţă şi către alte atracţii turistice din judeţ, precum mănăstirile Cozia, Bistriţa, Arnota, Horezu, Govora, Dintr-un lemn sau staţiunile Băile Govora, Băile Olăneşti şi Călimăneşti – Căciulata.

Salina din Ocnele Mari, una dintre cele mai vechi mine de sare din România, se întinde pe o suprafață de aproximativ cinci hectare.

Indicațiile terapeutice ale sării

Sarea este o substanță bactericidă ce nu permite dezvoltarea culturilor microbiene, comportându-se ca un dezinfectant. Vizitatorii salinei vor beneficia de acţiunea aerosolilor salini, benefici în afecțiunile respiratorii. Prin absorția ionilor salini, la nivelul căilor respiratorii și datorită proprietăților higroscopice ale sării, apare efectul de diluție a depunerilor de impurități din organismul uman, impurităţi care provoacă afecţiunile respiratorii.