Atracții turistice Voineasa

Lectură: 1 minut

Voineasa este amplasata pe valea raului Lotru la poalele muntilor cu acelasi nume inconjurata de paduri de brad, molid si fag, statiunea ofera in orice anotimp o atmosfera de liniste si deconectare.

Ski Resort Transalpina

Domeniu schiabil aflat la Obârșia Lotrului, la 34 km de Voineasa.

Lacul Vidra

Lacul Vidra reprezintă o bună destinație pentru petrecerea unui weekend în mijlocul naturii. Înconjurat de păduri de conifere, lacul beneficiază din plin de un areal natural deosebit. Zona poate fi punctul de plecare catre drumetii pe munții din împrejurimi.

Situata la o altitudine de 650m, avand ierni blande lipsite de curenti si vanturi cu un aer puternic ozonat, Voineasa este un loc tocmai potrivit pentru pescuit de pastravi in raurile Lotrului.

Climatul intramontan din Voineasa ofera veri racoroase (temperatura medie a lunii iulie este de 14°C) si ierni reci (temperatura media din ianuarie este de -7°C). Precipitatiile anuale sunt in total de cam 800 mm. Principalul factor terapeutic este climatul tonic-excitant cu aer curat, fara praf si alergeni, puternic ionizat, bogat in aerosoli ionizati si ozonizati si radiatii ultraviolete.