Atracții turistice Voineasa

Lectură: 1 minut

Voineasa este amplasată pe valea râului Lotru la poalele munților cu același nume înconjurată de păduri de brad, molid și fag. Stațiunea Voineasa oferă în orice anotimp o atmosferă de liniște și deconectare.

Domeniu schiabil aflat la Obârșia Lotrului, la 34 km de Voineasa. Pentru sezonul de vară Domeniul Schiabil Transalpina vă propune să urcați la cota 2000 cu telegondola!

Transalpina este una dintre cele mai spectaculoase șosele montane din România. Această șosea traversează Munții Parâng și Munții Lotrului, oferind călătorilor o experiență unică și impresionantă în mijlocul naturii.

Se vor traversa păduri dese și pajiști alpine, unde veți găsi și numeroase puncte de belvedere. Puteți admira peisajele montane pitorești și vă puteți bucura de o vedere panoramică asupra întregii regiuni.

Drumul vă poartă la o altitudine maximă de 2.145 de metri în Pasul Urdele, fiind considerat cel mai înalt punct rutier din România.

Lacul Vidra reprezintă o bună destinație pentru petrecerea unui weekend în mijlocul naturii. Înconjurat de păduri de conifere, lacul beneficiază din plin de un areal natural deosebit. Zona poate fi punctul de plecare catre drumetii pe munții din împrejurimi.

Informații generale despre Voineasa, Vâlcea

Este o localitate situată la o altitudine de 650 m, având ierni blânde, lipsite de curenți puternici, cu vânturi cu un aer puternic ozonat. Voineasa este un loc potrivit pentru pescuit de păstrăvi pe râul Lotru.

Climatul intramontan din această zonă oferă veri răcoroase și ierni moderat de reci. Principalul factor terapeutic este climatul tonic-excitant cu aer curat, fără praf și alergeni, puternic ionizat, bogat în aerosoli ionizați și ozonat.