Atracții turistice Băile Govora

Lectură: 2 minute

Cele mai interesante atracții turistice din Băile Govora pentru vizitare sau petrecerea timpului liber. Parcuri și obiective de vizitat!

Mănăstirea Govora

Așezământul monahal de la Govora se numără printre cele mai vechi lăcașe de cult din țară și este situat la 5,5 km de Stațiunea Băile Govora.

Ștrandul balnear Salus

Ștrandul balnear Salus este situat la intrarea în stațiunea Băile Govora și beneficiază de un bazin cu apă minerală iodată și un bazin cu apă dulce pentru copii.  Complexul oferă servicii de cazare în sistem camping, în 24 de casuțe din lemn, cu paturi twin. În incintă se pot servi băuturi și preparate în regim fast-food.

Statiunea Baile Govora este situata in depresiunea subcarpatica Govora, inconjurata de dealuri acoperite cu paduri de fagi, stejari si pini, la o altitudine de 360-380 m, 20 km SV de municipiul Ramnicu Valcea.

Climatul din Baile Govora este cel continental moderat cu mici influente mediteraneene: veri racoroase (temperatura medie a lunii iulie este de 19°C) si ierni placute (temperatura medie in ianuarie este de -3°C). Precipitatii sunt moderate (800 mm anual).

Baile Govora este o statiune de importanta nationala deschisa in toate anotimpurile renumita pentru variatatea si caracterul terapeutic al proprietatilor apelor bogate in clor, sodiu, iod, brom, sulf (pentru cure externe) si cele hipotonice bogate in magneziu, calciu, putin sulf (pentru cure interne) cunoscute si utilizate inca din 1866. Namolul mineral folosit pentru tratament la Baile Govora este extras din localitate si namolul sapropelic fosil este adus de la Ocnele Mari.

Statiunea Baile Govora este recomandata in tratamentul bolilor respiratorii, bolilor degenerative si a bolilor reumatice articulare, ca si in tratamentul disfunctiilor neurologice periferice si centrale si a unor disfunctionalitati post-traumatice si boli asociate. Exista si un sanatoriu pentru boli reumatice si respiratorii pentru copii.

Izvorul Ferdinand - Baile Govora
Izvorul Ferdinand – Baile Govora

Pentru mai mult informatii despre posibilitatile de tratament in statiunea balneoclimaterica din Baile Govora accesati pagina Tratament Balnear Baile Govora

Acces Baile Govora

Aerian: Aeroportul Sibiu – 100 km, Bucuresti – 200 km, Craiova la 110 km.

Terestru – distante catre principalele orase din zona: Pitesti – 80 km, Sibiu – 120 km, Craiova – 150 km, Bucuresti – 200 km, Brasov – 210 km, Targu Jiu – 100 km.

Anual, statiunea balneoclimaterica Baile Govora poate primi peste 1400 turisti pe serie in tot timpul anului, din baza de agrement nelipsind terenurile de sport (fotbal si tenis), sala de spectacole, discoteci si baruri.

Imprejurimi si agrement in Baile Govora

  • Teren de tenis, teren de minifotbal, strand cu ape minerale
  • Numeroase manastiri din secolele XIV-XVII (Govora, Horezu, Cozia, Arnota, Bistrita)
  • Pestera Polovragi
  • Centre traditionale de olarit la Horezu si Vladesti
  • Colectia de Etnografie de la Maldaresti
  • Centrul de tesaturi si port traditional popular de la Vaideeni
  • Ruinele Castrului roman Pons Ventus de la Caineni
  • Defileul Oltului Turnu Rosu – Cozia (47 km sapati in Muntii Capatanii, Lotrului si Fagarasului)
  • Muzeul Satului Valcean din Bujoreni
  • Muzeul de Arta din Ramnicu Valcea