Informații vizitare Salina Ocnele Mari

Lectură: 6 minute

Descoperă frumusețea Salinei Ocnele Mari din județul Vâlcea, o salină transformată într-o atracție turistică unică în zonă, ce poate fi vizitată în orice anotimp! Explorează peisajele subterane uimitoare și bucură-te de o experiență relaxantă cât și de una terapeutică! Spațiul din subteran este amenajat, pentru ca turiștii să poată petrece timpul într-un mod cât mai plăcut.


Despre Salina Ocnele Mari

Salina Ocnele Mari este situată la 7 km de municipiul Râmnicu Vâlcea, în localitatea Ocnele Mari, în zona Subcarpaților Vâlcii (partea central-sudică a României). Salina din Ocnele Mari a fost amenajată pentru vizitare, pentru turiștii care doresc să cunoască un loc deosebit. Zona de vizitare este amenajată la 225 de metri față de nivelul mării și se întinde pe o suprafață de aproximativ 20.000 de metri pătrați, cu o lungime a galeriilor de depășește 13 km. Temperatura este relativ constantă pe toata durata anului și oscilează ușor în jurul valorilor de 13-15 grade Celsius.

The Jazz Cave Festival 16-18 August 2024

Ce poți face în Salina Ocnele Mari?

Poți vizita câteva obiective interesante și poți petrece timpul în galeriile din subteran, sub forma unei activități sportive, de divertisment, sau ca timp petrecut în „centrul de sănătate”.

Biserica din salină

Biserica amenajată în subteran este probabil cea mai mare biserică de acest fel din România. Biserica poartă hramurile „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” și „Sfânta Varvara” – ocrotitoarea minerilor și a constructorilor. Clopotnița bisericii a fost sfințită în luna decembrie 2022.

Cauți cazare în Ocnele Mari?

Unități de cazare în apropierea salinei, apreciate de turiști!

Casa Trușcă // 1,7 km

Casa Trușcă // 1,7 km

Confort şi dotări excelente, curte cu foişor şi grătar, ciubăr cu apă sărată.

Casa Lacul Doamnei // 1,7 km de salină...

Casa Lacul Doamnei // 1,7 km de salină…

Pensiune cu servicii premium, SPA și piscină exterioară.

Activități sportive în salină

Terenuri de fotbal, baschet și volei în salină

În salină ai la dispoziție terenuri de fotbal, baschet și volei, care se pot închiria pentru activități sportive de grup. Există posibilitatea de a juca tenis de masă și air hokey.

Patinoar

În subteran te așteaptă și un patinoar cu suprafața de 300 mp, ce poate fi folosit pe tot parcursul anului.

Soluții excelente pentru a combina în mod armonios activități sportive cu posibilitatea de inhalare de aerosoli salini.

Activități recreative în salină

Locuri de joacă pentru copii

Sunt amenajate mai multe locuri de joacă pentru copii, de la căsuțe de lemn la trambuline și tobogane gonflabile, teren de mini-golf.

Karting cu pedale pentru adulți și copii

Pista de karting cu pedale pentru adulți și copii folosește un circuit special amenajat. Momente distractive pentru cei mici și pentru adulți într-o ambianță unică.

Mici expoziții de artă plastică amenajate în salină

În galeriile salinei Ocnele Mari găsești și mici expoziții de artă plastică, sculpturi în sare sau în lemn. O mică colecție de obiecte de artă cu teme religioase este situată în proximitatea bisericii din salină.

Magazin cu suveniruri și cramă în salină

În cadrul salinei este amenajat un magazin de băuturi răcoritoare, fast-food și o cramă.

Magazin cu suveniruri în Salina Ocnele Mari
Se pot achiziționa obiecte specifice minelor de sare, obiecte decorative, bulgări și lămpi de sare și alte articole ce pot face obiectul unui suvenir sau amintire.

Centrul de sănătate din salină

Centrul de sănătate este amenajat sub forma de paturi cu saltele, scaune balansoar sau leagăne. Astfel, petrecerea a unor perioade mai lungi de timp, sa va face într-un mod comod – alături de o carte bună sau într-o discuție cu partenerii.

Program de vizitare și cât costă intrarea la Salina Ocnele Mari 2024

Deoarece programul și tarifele pot suferi modificări și pentru a evita orice confuzie, te invităm să consulți pagina oficială a Salinei Ocnele Mari

Programul oficial și tarife

Autobuzul care transportă turiștii în subteran are locul de îmbarcare / debarcare la punctul de intrare în incinta salinei, loc amenajat special pentru turiști. Timpul necesar parcurgerii distanței până la Punctul Turistic este de 10 min.

Mențiuni vizitare Salina Ocnele Mari

 • Un bilet este valabil pentru o singură intrare/zi.
 • Pentru fiecare bilet de vizitare achiziţionat, se acordă, gratuit, o mască de protecţie respiratorie.
 • Abonamentele se acordă pentru 5 zile, valabile pentru 5 intrări într-un interval de 7 zile consecutive. Excepţie fac abonamentele încheiate în zilele de miercuri, acestea fiind valabile pentru 5 intrări într-un interval de 5 zile consecutive.
 • Copiii mai mici de 3 ani au gratuitate. Accesul acestora se face în baza avizului/ recomandării medicului de familie sau pediatru. În lipsa acestuia se face pe răspunderea adultului însoțitor.
 • Reducerile de grup se acordă doar dacă se întruneşte numărul minim valabil la aceeaşi categorie (ex: 10 copii sau 20 adulţi); nu se acordă pentru grupuri mixte (ex: 6 adulţi şi 4 copii).
 • Reducerea pentru elevi se acordă dacă se prezintă carnetul de elev vizat la zi.
 • Reducerea pentru studenţi se acordă până la vârsta de 26 ani, în baza actului de identitate şi a legitimaţiei/carnetului vizate la zi.
 • Reducerea pentru pensionari se acordă dacă se prezintă talonul de pensie şi actul de identitate.

Mina turistică Salina Ocnele Mari este administrată de Societatea Națională a Sării SALROM, care mai administrează și salinele turistice: Salina Slănic din județul Prahova, Salina Târgu Ocna din județul Bacău, Salina Praid din județul Harghita, Salina Cacica din județul Suceava.


Salina este o atracție a cărei vizitare oferă și beneficii pentru sănătate

Indicații terapeutice

În salină sunt inhalați aerosoli salini prin care se tratează diverse afecțiuni în special afecțiunile respiratorii. Aerosolii sunt micro-particule aflate în suspensie într-un mediu gazos. Aerosolii salini sunt inhalați în mod natural de către curant pe ambele căi: nazal și oral (pe gură). Aerosolii salini de dimensiuni cuprinse între 0,5 – 0,9 microni, se depun pe căile respiratorii superioare: cavitatea bucală, cavitățile nazale, faringe. Aerosolii de dimensiuni mici, cei cu mărimi între 0,1 – 0,5 microni ajung în organele inferioare ale aparatului respirator: laringe, bronhii, bronhiole, alveole pulmonare.


Absorbția de aerosoli salini

Prin absorbția de către aceste organe, aerosolii salini realizează acțiunile de dezinfecție, fluidizare a mucoaselor, eliminarea toxinelor, refacerea elasticității membranelor celulelor, reducerea PH-ului pe ariile organelor de respirație, reducerea și gruparea micro-organismelor iritante. Prin inhalarea aerosolilor, căile respiratorii sunt curățate de focarele de infecție, prezente atat la adulți cât mai ales la copii, focare ce declanșeaza și întrețin numeroase boli respiratorii (în majoritatea cazurilor recidivante, devenind cronice) și prin a caror prezență, imunitatea organismului, scade treptat.


Despre sare

Sarea, prin natura sa este o substanță bactericidă, care nu permite dezvoltarea culturilor microbiene, comportându-se ca un dezinfectant. Prin depunerea și absorbția ionilor salini, la nivelul căilor respiratorii atât superioare cât și cele inferioare, conjugate și cu proprietatea puternic higroscopică, ia naștere efectul de diluție a depunerilor de impurități sau materie straină corpului uman (inclusiv microorganisme), care provoaca boli și disfuncții respiratorii, pornind de la simple răgușeli, bronșite și chiar astm.


Salinoterapia

Inspirarea de aerosoli salini este mai mult decât necesară, prin absorbția lor, acționând în primul rând direct asupra mucusului. Acestea duc la lichefierea și fluidizarea mucusului de pe căile respiratorii, realizând astfel extragerea materiilor străine dintre cilii și din micro-cavitățile tractului respirator, determinând astfel ușurarea progresivă și de lungă durată a respirației.

Persoanele din salină intră în contact prin intermediul pielii cu atmosfera încărcată cu aerosoli salini. Aceștia sunt absorbiți la nivelul pielii expuse, în proporții corespunzătoare absorbției oxigenului, umidității și desigur prin depunere/precipitare datorită umezelii și diferenței de temperatură a suprafeței pielii față de atmosferă.


Afecțiuni care se pot trata

 • Astmul bronsic (infecțios, alergic, extrinsec, intrinsec, mixt)
 • Infecțiile respiratorii (angine, faringite, traheo-bronșite, pneumonii, rinoadeuridite)
 • Bronșita astmatiformă
 • Bronsiectazie (fără hemoptizie)
 • Pneumoconioză
 • Traheobronșită cronică
 • Rinită cronică
 • Sinuzită maxilară / cronică
 • Bisinoză
 • Silicoza gr I și gr II
 • Polipoză faringiană
 • Amigdalită cronică
 • Insuficiența respiratorie restrictivă
 • Emfizemul pulmonar
 • Diverse tipuri de alergii
 • Nevroza
 • Starea de oboseală cronică
 • Alergiile

Indicații pentru expunerea la aerosoli salini

 • pentru persoanele sănătoase sau aparent sănătoase o expunere a organismului la atmosfera salină cca. 30 min. /zi pentru obținerea de rezultate de prevenție și mineralizare a organismului, timp de 12 – 18 zile o cură, care poate fi repetată ciclic la câteva luni sau ori de câte ori este necesar
 • pentru tratarea de răceli ușoare (tratament complementar), între 30 și 60 min. /zi, timp de minim 12 zile
 • pentru astmatici, depinzând de gradul de manifestare a bolii, 1 oră /zi, timp 24 – 30 zile/cură, cură care poate fi repetată ciclic, cu o durată de repaos de cca. 3 – 6 luni, sau ori de câte ori este nevoie
 • pentru diverse boli respiratorii, depinzând de gradul de manifestare a acestora, între 30 – 60 min /zi, timp de 14 – 24 zile /cură
 • în curele preventive, mai ales în perioadele de schimbare a anotimpurilor, când organismele sunt predispuse la îmbolnăviri, între 30 – 60 min. /zi timp de minimum 12 zile
 • în curele de remineralizare a organismului, în curele de întreținere, în curele de relaxare, în curele refacere, în curele de prevenție, etc. între 30 – 60 min. /zi
 • ori de câte ori se dorește min. 30 min. /zi

Contraindicații pentru expunerea la aerosoli salini

 • Tuberculoza pulmonară
 • Micoze pulmonare
 • Cancer bronho-pulmonar
 • Boli infecto-contagioase
 • Hipertensiune arterială stadiul II
 • Boala BASEDOW
 • Cardiopatie cronica ischemică decompensată
 • Infarct miocardic recent
 • Angina pectorală cu crize frecvente
 • Cord pulmonar cronic decompensat
 • Epilepsie (+ alte afecțiuni neurologice ce evoluează cu pierderea stării de conștiență)
 • Claustrofobie
 • Sarcină avansată
 • Status asmaticus