[-][+]

Calimanesti Caciulata

Calimanesti Caciulata
 

Calimanesti Caciulata

Calimanesti este un oras situat in partea central sudica a Romaniei, pe malul drept al Oltului, in Depresiunea subcarpatica Jiblea Calimanesti, la altitudinea de 260-280 m, 18 km distanta de municipiul Ramnicu Valcea, cu o populatie de 8.633 locuitori Impreuna cu statiunea Caciulata, acesta alcatuieste statiunea Calimanesti Caciulata, statiune deschisa in tot cursul anului.

Clima din Calimanesti Caciulata

Calimanesti Caciulata beneficiaza de o clima specifica depresiunilor subcarpatice adapostite, fara variatii mari de temperatura, cu veri racoroase (in jur de 20°C in luna iulie) si cu ierni relativ blande (intre -1° si -5°C in luna ianuarie). Temperatura medie anuala din Calimanesti Caciulata este de 9° C. Precipitatii moderate (750-800 mm anual). Factorii de cura naturala sunt reprezentati de clima protectoare si izvoarele (descoperite in 1827) de ape minerale sulfuroase, clorate, bromate, cu sodiu, calciu, magneziu, in principal hipotonice, cu concentratie, compozitie chimica si temperatura variabile (mineralizare intre 0.5 si 11.5 gr/l; atermale, mezotermale 41°C, si hipertermale= 49.5°C).

Calimanesti Caciulata si indicatii pentru tratament

Statiunea Calimanesti Caciulata este indicata in tratamentul bolilor digestive (gastrita cronica cu hipoaciditate, constipatie cronica, colita cronica), al bolilor hepatobiliare (dischinezie biliara, colicistita cronica care prezinta sau nu calculi, hepatita cronica, pancreatita cronica, starii postoperatorii in bolile ficatului), boli ale sistemului renal si urinar (litiasa la rinichi, pielonefrita cronica hermal = 41°C, and hyperthermalaparatului digestivin, infectii urinare), tulburari metabolice si nutritionale (diabet melitus, stari hiperuremice, obezitate), in afectiuni respiratorii (bronsita, traheobronsita cronica), in boli ale sistemului nervos periferic (pareza, sechele ale poliomielitei), stari reumatismale (spondiloza, artroza, poliartroza, tendinita), stari posttraumatismale (dupa entorse, luxatii si fracturi), boli ginecologice (sindrom ovarian cauzat de menopauza), boli O.R.L. (rinosinuzita cronica, laringita cronica alergica etc.), boli dermatologice, cardiovasculare si de alta natura.

Calimanesti Caciulata pe harta

Starea vremii pentru Calimanesti. Romania
Azi Miercuri Joi Vineri Sambata Duminica
It is forcast to be Sanse de furtuna at 3:00 PM EEST on July 29, 2014
Sanse de furtuna
26°/16°
It is forcast to be Sanse de furtuna at 3:00 PM EEST on July 30, 2014
Sanse de furtuna
22°/14°
It is forcast to be Sanse de furtuna at 3:00 PM EEST on July 31, 2014
Sanse de furtuna
26°/16°
It is forcast to be Sanse de ploaie at 3:00 PM EEST on August 01, 2014
Sanse de ploaie
27°/13°
It is forcast to be Senin at 3:00 PM EEST on August 02, 2014
Senin
28°/14°
It is forcast to be Sanse de ploaie at 3:00 PM EEST on August 03, 2014
Sanse de ploaie
28°/14°

Vezi aici starea vremii pentru principalele localitati din judetul Valcea.