Calimanesti Caciulata

Calimanesti Caciulata
 

Calimanesti Caciulata

Calimanesti este un oras situat in partea central sudica a Romaniei, pe malul drept al Oltului, in Depresiunea subcarpatica Jiblea Calimanesti, la altitudinea de 260-280 m, 18 km distanta de municipiul Ramnicu Valcea, cu o populatie de 8.633 locuitori Impreuna cu statiunea Caciulata, acesta alcatuieste statiunea Calimanesti Caciulata, statiune deschisa in tot cursul anului.

Clima din Calimanesti Caciulata

Calimanesti Caciulata beneficiaza de o clima specifica depresiunilor subcarpatice adapostite, fara variatii mari de temperatura, cu veri racoroase (in jur de 20°C in luna iulie) si cu ierni relativ blande (intre -1° si -5°C in luna ianuarie). Temperatura medie anuala din Calimanesti Caciulata este de 9° C. Precipitatii moderate (750-800 mm anual). Factorii de cura naturala sunt reprezentati de clima protectoare si izvoarele (descoperite in 1827) de ape minerale sulfuroase, clorate, bromate, cu sodiu, calciu, magneziu, in principal hipotonice, cu concentratie, compozitie chimica si temperatura variabile (mineralizare intre 0.5 si 11.5 gr/l; atermale, mezotermale 41°C, si hipertermale= 49.5°C).

Calimanesti Caciulata si indicatii pentru tratament

Statiunea Calimanesti Caciulata este indicata in tratamentul bolilor digestive (gastrita cronica cu hipoaciditate, constipatie cronica, colita cronica), al bolilor hepatobiliare (dischinezie biliara, colicistita cronica care prezinta sau nu calculi, hepatita cronica, pancreatita cronica, starii postoperatorii in bolile ficatului), boli ale sistemului renal si urinar (litiasa la rinichi, pielonefrita cronica hermal = 41°C, and hyperthermalaparatului digestivin, infectii urinare), tulburari metabolice si nutritionale (diabet melitus, stari hiperuremice, obezitate), in afectiuni respiratorii (bronsita, traheobronsita cronica), in boli ale sistemului nervos periferic (pareza, sechele ale poliomielitei), stari reumatismale (spondiloza, artroza, poliartroza, tendinita), stari posttraumatismale (dupa entorse, luxatii si fracturi), boli ginecologice (sindrom ovarian cauzat de menopauza), boli O.R.L. (rinosinuzita cronica, laringita cronica alergica etc.), boli dermatologice, cardiovasculare si de alta natura.

Calimanesti Caciulata pe harta

Starea vremii pentru Calimanesti. Romania
Azi Vineri Sambata Duminica Luni Marti
It is forcast to be Senin at 3:00 PM EEST on April 16, 2015
Senin
13°/4°
It is forcast to be Sanse de ploaie at 3:00 PM EEST on April 17, 2015
Sanse de ploaie
17°/6°
It is forcast to be Sanse de ploaie at 3:00 PM EEST on April 18, 2015
Sanse de ploaie
19°/7°
It is forcast to be Sanse de ploaie at 3:00 PM EEST on April 19, 2015
Sanse de ploaie
12°/-1°
It is forcast to be Senin at 3:00 PM EEST on April 20, 2015
Senin
9°/-2°
It is forcast to be Sanse de ploaie at 3:00 PM EEST on April 21, 2015
Sanse de ploaie
10°/-1°

Vezi aici starea vremii pentru principalele localitati din judetul Valcea.