• Localizare GPS
    • Starea Vremii
Pensiunea Moara Viselor

Pensiunea Moara Viselor

Cazare Pensiune Vaideeni Cazare Pensiune Vaideeni Cazare Pensiune Vaideeni

Comuna Vaideeni, Sat Vaideeni

Pensiunea Moara Viselor – Vaideeni

Pensiunea Moara Viselor este situata la 7 km de Horezu in comuna Vaideeni, judetul Valcea si este inconjurata de un peisaj mirific, foarte aproape de manastirile Hurezi, Arnota, Bistrita.

Pensiunea Moara Viselor pune la dispozitie 7 camere dotate cu baie proprie, televizor, acces internet, incalzire centrala, sala de mese, bar, terasa cu deschidere spre rau, parcare si multa natura.

Din legendele locului

Denumirea „Piatra Fetei” are următoarea legendă: Demult, tare demult, pe când pe aceste plaiuri se spune că trăiau uriaşii – cărora oamenii le spuneau jidovi – aceştia îşi aveau locuinţele în munţii Parângului, la Păpuşa şi Mohorul. Doi copii de zmei, sărind din munte în munte, au ajuns în varful Nedei şi s-au luat la întrecere care va arunca un bolovan mai departe. Fata a aruncat bolovanul mai departe decât băiatul, acesta numindu-se şi azi „Piatra Fetei”.

Toponimul „Piatra cu icoană” demonstrează faptul că păstorii au fost oameni credincioşi şi au fixat o icoană în acestă piatră închinându-se icoanei atât la urcare cât şi la coborârea din munţi pentru a fi ajutaţi de Divinitate.
Urmează stâna „Marginea răcenilor”, apoi un grup de stânci demunite „Pietrele stroeşti”. Nu departe de aceste pietre, spre stânga se află un pisc căruia bătrânii îi spuneau „Piscul colibelor”. Denumirea ar proveni de la faptul că ardelenii care au venit în trecutul îndepărtat în nordul Olteniei, s-ar fi aşezat o perioadă pe aceste locuri, apoi au coborât în satul Vai de ei, azi Vaideeni.

Aprecierile turistilor pe
link review

Dotări / Facilităţi

  • camere cu tv si garderoba
  • apa calda permanent
  • terasa - restaurant - gratar
  • internet si semnal GSM
  • curte - livada - gradina
  • se accepta animale de companie
  • multa natura
  • excursii la stanele din imprejurimi

Excursie la stana - Vaideeni

Excursia la stana se desfasoara in principal pe traseul turistic Vaideeni (610m) – Valea Plaiului – Fântâna din Plai (850m) – Muntele Marginea – Coasta Lacurilor((1740m) –Sub Vf. Nedeia - Şaua Gropiţa – Poiana Târnovu Mic (1500m) – Stâna Târnovu Mare (1600m) – Ciunget (650m) Munţii Căpăţânii, judeţul Vâlcea Excursia se face cu masini de teren. Drumul pana la stana cu masina dureaza aproxmativ 2 ore. Pe traseu se pot vedea diverse obiective turistice precum si minunate peisaje montane. Pentru mai multe informatii accesati pagina pensiunii Moara Viselor.

Descriere

Traseul se derulează pe vechiul Plai ciobănesc al Nedeiului prin care ciobanii ajungeau, pornind din Vaideeni, la Vf. Nedeia unde se ţinea şi celebra nedeie (de Sânzâiene – 24 iunie), iar mai departe spre stânele din târnovu Mare şi Târnovu Mic, Huluzu, Turcinu, sau treceau Latoriţa spre Vf. Puru, Boarneşu, Zănoguţa, Miru sau şi mai departe în Munţii Lotrului. Este un traseu lung de circa 36 km şi se recomandă parcurgerea în două etape.

Galerie foto Pensiunea Moara Viselor

Contactează Pensiunea Moara Viselor prin e-mail

Mesajul va fi trimis direct la recepţia Pensiunea Moara Viselor.

Campurile marcate cu sunt obligatorii.

Nume / Prenume

Telefon

Adresa email

Localitatea

Mesaj

Sunt de acord cu politica de prelucrare a datelor cu caracter personal.


Verifică disponibilitatea de camere şi tariful de cazare direct la recepţie!

Mesajul va fi trimis direct la recepţia Pensiunea Moara Viselor.

Campurile marcate cu sunt obligatorii.

Data Sosire

Data Plecare

Adresa email

Telefon

Numar camere

Sunt de acord cu politica de prelucrare a datelor cu caracter personal.


Pensiunea Moara Viselor pe hartă GPS: 45.183231, 23.921617

Recomandare

Centrul de calarie Cuib Linistit

Centrul de calarie Cuib Linistit - Tomsani (7 km de Horezu), va asteapta la ture de calarie de antrenament sau agrement, pentru cei mari si cei mici!

Mai mult
Centrul de calarie Cuib Linistit
  Top